Întoarce-te

Potrivit noii legi, copiii de până la 1,35 m pot fi transportați doar în scaune speciale, pe bancheta din spate sau pe scaunul din față, doar dacă este dezactivat airbagul frontal corespunzător locului, iar în acest caz, scaunul trebuie orientat invers față de direcția de mers. EuroNCAP recomandă ca scaunele auto pentru copii să fie instalate doar pe bancheta din spate, deoarece oferă mai multă siguranță pasagerilor.

Trebuie să știți că legislația din România precizează în mod expres condițiile și situațiile în care copiii pot călători în mașină. Așadar, dacă micul pasager NU a ajuns la înălțimea de 135 de cm, el poate fi transportat doar într-un scaun auto adaptat înălțimii și greutății lui, pe locurile din spate. Cei care au mai mult de 135 de cm înălțime trebuie să folosească centurile de siguranță ale mașinii în mod corect (centurile nu trebuie să fie fixate peste față sau peste gât). 

Excepție: copiii care suferă de afecțiuni medicale grave și care au un certificat medical care le atestă și unde este specificată contraindicația purtării centurii de siguranță. 

Atenție! Pe acest certificat medical trebuie trecută perioada de valabilitate a acestuia, iar conducătorul auto trebuie să îl aibă în permanență asupra sa pentru a-l putea prezenta polițiștilor atunci când îi este solicitat. 

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.